Trots

Het jaar 2008 was voor Basisschool Franciscus een heel bijzonder jaar. Bij de start van het schooljaar 2008-2009 namen we een prachtig nieuw gebouw aan de Schoollaan 2 in Bunde in gebruik. Op drie dagen na was dat exact veertig jaar na de ingebruikname in 1968 van het vorige schoolgebouw dat in 2007 is gesloopt.
Heel blij zijn we met ons nieuwe onderkomen, waarmee we voorlopig weer een hele tijd vooruit kunnen. Ongelooflijk veel werk is de afgelopen jaren verzet om dit project tot een succes te maken. Van de eerste gesprekken met de gemeente Meerssen in 2001 tot en met de oplevering in 2008.

Een gebouw waarin we met de kinderen van Bunde een start maken van “een leven lang leren”, zoals dat ook in onze Eerste Steen staat gegraveerd. Een gebouw dat vooral ten dienste staat van de gemeenschap Bunde, niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor verenigingen of andere gebruikers.

We prijzen ons gelukkig met de vele vrienden die we hebben en die ons door de jaren heen op velerlei wijze hebben gesteund en dat ook blijven doen. Dankbaar zijn we voor het vele werk dat belangeloos door de vele vrijwilligers wordt verzet en waar we niet zonder zouden kunnen.

Trots zijn we op onze nieuwe school. Aangepast aan de eisen die modern onderwijs stelt: open, transparant, multifunctioneel, flexibel, met mogelijkheden voor ICT en uiteenlopende werkvormen. Ook met veel aandacht voor het buitenterrein, waar de kinderen een belangrijk deel van hun dag doorbrengen, zeker als we denken aan voor-, tussen- en naschoolse opvang.

Natuurlijk zijn er wensen om ons nieuwe gebouw en de speelplaats voor de kinderen nog aantrekkelijker te maken. Onze stichting “Vrienden van Franciscus” richt zich daarvoor tot u en hoopt dat we een nieuwe Vriend mogen verwelkomen.

Een goed begin is het halve werk, zeker bij een leven lang leren!

………………………………………………………………………………………….

Klik hier voor informatie over STICHTING ‘VRIENDEN VAN BASISSCHOOL FRANCISCUS’